26 Ekim 2022 Çarşamba

SEM kariyer kitabı: Büyüyen bir sektöre genel bakış

Bunlar, siz küçük rollerden üst düzey rollere geçerken, arama pazarlamacılığı pozisyonları için temel unvanlar, roller, görevler ve sorumluluklardır.



Dijital pazarlama harika bir kariyer alanıdır. Yirmi yılı aşkın bir süredir dijital pazarlama, bireylerin başarılı olabileceği ve etkileyici kariyerler oluşturabileceği büyüyen bir alan olmuştur.

Sektör her zaman değişiyor. Ancak değişmeyecek olan bir şey, şirketlerin dijital pazarlama girişimlerini yönetmek için akıllı insanlara ihtiyaç duymaya devam edecekleri.

eMarketer araştırmasına göre, ABD dijital reklam harcamaları önümüzdeki beş yıl içinde artmaya devam edecek . 2025 yılına kadar ABD dijital reklam harcamaları yaklaşık 315 milyar dolara ulaşacak. Değişim hızının önümüzdeki yıllarda yavaşlayacağı tahmin ediliyor, ancak dijital pazarlama endüstrisi çok çeşitli kariyer fırsatları sunmaya devam etmeli.



Çalışma İstatistikleri Bürosu tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma benzer eğilimleri göstermektedir. Raporları özellikle dijital pazarlamadan bahsetmiyor, ancak bu veriler bu genel raporda yer alıyor.

2021 verilerine göre:


"Reklam, promosyon ve pazarlama yöneticilerinin genel istihdamının 2021'den 2031'e kadar tüm meslekler için ortalamadan daha hızlı yüzde 10 büyümesi bekleniyor. Reklam, promosyon ve pazarlama yöneticileri için yaklaşık 35.300 açılış, on yılda ortalama olarak her yıl öngörülmektedir.”

Ekonomi şu anda sallantılı bir zeminde. Bir durgunluk yaklaşıyor gibi görünüyor , ancak kimse tam olarak ne olacağını bilmiyor.

Önümüzdeki 12-18 ay makroekonomik açıdan zorlu olsa bile , dijital pazarlama endüstrisindeki fırsatlar gelişmeye devam etmelidir.

Bu tür fırsatlar sizi küçük veya büyük bir acenteye, şirket içi bir ekibe, bireysel yüklenici olarak kendi dükkanınıza götürebilir ve liste uzayıp gidiyor. Bu alandaki bir kariyer boyunca, muhtemelen kendinizi bir dizi kuruluş için çeşitli rollerde bulacaksınız.

Arama motoru pazarlamacılığındaki (SEM) birinin kariyer yolu , muhtemelen küçük rollerden üst düzey rollere geçecektir.

Bu rollerden kaçının yapılandırıldığını ve SEM kariyerinizin nasıl şekillenebileceğini keşfedelim. Yolunuz benzersiz, ancak bunlar şu anda sektör için yönergeler.

Dijital Ajans Nedir? Ne İşe Yarar?