26 Ekim 2022 Çarşamba

SEO nasıl çalışır?

Google ve Bing gibi arama motorları , web'deki sayfaları taramak, siteden siteye gitmek, bu sayfalar hakkında bilgi toplamak ve bir dizine yerleştirmek için botları kullanır. Dizini, o sırada tam olarak aradığınızı bulmanıza yardımcı olmak için bir kütüphanecinin bir kitap (veya bir web sayfası) açabileceği dev bir kütüphane gibi düşünün.

Ardından, algoritmalar, belirli bir sorgu için arama sonuçlarında sayfaların görünmesi gereken sırayı belirlemek için yüzlerce sıralama faktörünü veya sinyali dikkate alarak dizindeki sayfaları analiz eder. Kütüphane benzetmemizde, kütüphaneci kütüphanedeki her bir kitabı okudu ve sorularınızın cevaplarının tam olarak hangisine sahip olacağını size söyleyebilir.

SEO başarı faktörlerimiz, kullanıcı deneyiminin çeşitli yönleri için vekiller olarak kabul edilebilir . Arama botlarının, bir web sitesinin veya web sayfasının arama yapan kişiye aradıklarını tam olarak ne kadar iyi verebileceğini tahmin etme şeklidir.

Ücretli arama reklamlarından farklı olarak , daha yüksek organik arama sıralamaları elde etmek için arama motorlarına ödeme yapamazsınız, bu da SEO uzmanlarının işe girmesi gerektiği anlamına gelir. İşte biz burada devreye giriyoruz.

Periyodik SEO Faktörleri Tablomuz, faktörleri, her biri SEO için genel önemine göre altı ana kategori ve ağırlıkta düzenler. Örneğin, içerik kalitesi ve anahtar kelime araştırması, içerik optimizasyonunun temel faktörleridir ve taranabilirlik ve hız, önemli site mimarisi faktörleridir.

Yeni güncellenen SEO Periyodik Tablosu, en iyi SEO uygulamalarından uzaklaşan Toksinlerin bir listesini de içerir. Bunlar, motorların yöntemlerinin çok daha az karmaşık olduğu günlerde yüksek bir sıralamayı garanti etmek için yeterli olabilecek kısayollar veya püf noktalarıdır. Ve şimdi kısa bir süre için bile çalışabilirler - en azından siz yakalanana kadar.

Ayrıca, üç temel nişin ardındaki SEO başarı faktörlerini derinlemesine inceleyen yepyeni bir Nişler bölümümüz var: Yerel SEO, Haber/Yayıncılık ve E-Ticaret SEO. Genel SEO Periyodik Tablomuz size en iyi uygulamalar konusunda yardımcı olurken, bu Nişlerin her biri için SEO'nun nüanslarını bilmek, küçük işletmeniz, yemek tarifi blogunuz ve/veya çevrimiçi mağazanız için arama sonuçlarında başarılı olmanıza yardımcı olabilir.

Arama algoritmaları, ilgili, yetkili sayfaları ortaya çıkarmak ve kullanıcılara verimli bir arama deneyimi sağlamak için tasarlanmıştır. Sitenizi ve içeriğinizi bu faktörleri göz önünde bulundurarak optimize etmek, sayfalarınızın arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olabilir.

Dijital Ajans Nedir? Ne İşe Yarar?